Tο Internet με Απλά Λόγια.

TO INTERNET με απλά λόγια

Το Internet στη Ζωή μας

Η ανάγκη για επικοινωνία, η προσφερόμενη τεχνολογία, οι μεγάλες ευκολίες και η αστείρευτη πηγή πληροφοριών έκαναν το Internet αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Οι απέραντες δυνατότητές του προκάλεσαν την τελευταία πενταετία τη μεγάλη έκρηξη. Απλοί ιδιώτες, παιδιά, εταιρείες, επιχειρήσεις, όλοι πλέον θέλουν «κουπόνι» συμμετοχής στο Διαδίκτυο. Οι αποστάσεις μηδενίστηκαν και οι πληροφορίες, που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα απαιτούσαν από μέρους σας έρευνα και αρκετή ώρα ταλαιπωρίας σε βιβλιοθήκες, καταστήματα, έντυπα κ.λπ., μπορούν σε λίγα λεπτά να φτάσουν μέσω του τηλεφώνου στην οθόνη του υπολογιστή σας. Δεν υπάρχει θέμα το οποίο να μην καλύπτει η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του κόσμου, το Internet. Ο κινηματογράφος, ο αθλητισμός, η πολιτική επικαιρότητα, οι νέες τεχνολογίες, το χρηματιστήριο και ένα σωρό άλλες πληροφορίες είναι στη διάθεσή μας, ενώ καθημερινά καλύπτονται όλα τα νέα για όλους τους τομείς από όλο τον κόσμο. Η εξάπλωση του Διαδικτύου είναι τόσο μεγάλη, που οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών Internet ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, η μία μετά την άλλη. Ακόμα όμως και αν δεν διαθέτετε υπολογιστή ή σύνδεση με το Διαδίκτυο, μπορείτε πολύ εύκολα να εξυπηρετηθείτε σε ένα «Internet cafe», όπως ονομάστηκαν οι σύγχρονες καφετέριες. Τα συγκεκριμένα μαγαζιά, εκτός από καφέ, «σερβίρουν» και σύνδεση με το Internet, σε τιμές που εξαρτώνται από το χρόνο χρήσης του. Η ανάγκη για πρόσβαση στο Internet είναι τόσο μεγάλη, που ήδη τα μεγάλα ξενοδοχεία έχουν εξοπλιστεί με υπολογιστές και προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες. Στα συνέδρια και γενικότερα στις παντός φύσεως εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν ανθρώπους από όλο τον κόσμο, οι οργανωτές στις περισσότερες των περιπτώσεων φροντίζουν να υπάρχουν υπολογιστές με σύνδεση με το Internet. Η εξάρτηση μερικών ανθρώπων από αυτό είναι τόσο μεγάλη, ώστε δεν μετακινούνται (είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για διακοπές), αν δεν εξασφαλίσουν πρώτα πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το μέρος όπου θα βρίσκονται.

Η άμεση και οικονομική επικοινωνία με όλο τον κόσμο είναι από τους πιο ισχυρούς λόγους για να χρησιμοποιήσει κάποιος το Internet. Το ταχυδρομείο καθυστερεί αρκετές μέρες την παράδοση των γραμμάτων μας, ενώ το τηλεφώνημα στο φίλο μας στο εξωτερικό κοστίζει αρκετά. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα διάφορα κανάλια επικοινωνίας που προσφέρει το Internet μάς επιτρέπουν να καταργήσουμε τα γεωγραφικά σύνορα και να επικοινωνήσουμε γρήγορα και οικονομικά με οποιονδήποτε και σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Αργά ή γρήγορα και άσχετα με το αν θέλετε ή όχι, το Internet θα αποτελεί μέρος της καθημερινής σας ζωής. Οι ανάγκες για εξοικονόμηση χρόνου είναι μεγάλες. Δεν θα αργήσετε να διαπιστώσετε ότι η ηλεκτρονική μεταφορά εγγράφων, προγραμμάτων και πάσης φύσεως εργασιών θα είναι επιτακτική ανάγκη. Όλοι φροντίζουν για μία θέση στο Διαδίκτυο.

Ο οδηγός που κρατάτε στα χέρια σας θα σας βοηθήσει να ανοίξετε τη μικρή πόρτα στο μεγάλο κόσμο που λέγεται Internet. Θα μάθετε λίγη από την ιστορία του, πώς λειτουργεί, τι υλικό χρειάζεται να διαθέτετε (hardware), ποια προγράμματα είναι απαραίτητα για να συνδεθείτε και τέλος ποιες είναι οι έννοιες, η ορολογία και οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν...

Κεντρική σελίδα